Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Őszi vitaminpótlás: érdekességek a legfontosabb vitaminokról
  2013-10-24 11:01:44, csütörtök
 
   
  Különösen a téli időszakban lenne fontos, hogy a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket fogyasszunk. Téli étrendünket a rendszeresség alapozza meg, napi vitaminszükségletünket pedig elsősorban természetes forrásból pótoljuk.

Az E-vitamin
Az E-vitamin oxigénnel látja el a szervezetet, fokozza annak állóképességét.
Rendszeres szedésével megőrizhetjük fiatalságunkat, az E-vitamin késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést. Csökkenti a fáradtságot, megakadályozz a hegesedéseket, felgyorsítja az égési sebek gyógyulását. Vizelethajtó hatású, csökkenti a vérnyomást, enyhíti a lábizomgörcsöket, A-vitaminnal együtt pedig védi a tüdőt.

Miben található meg?
Tojás, teljes kiőrlésű gabona, búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót. Ajánlott napi adag: 400 NE
Érdekesség:
Klórozott ivóvíz fogyasztása esetén, fogamzásgátló tablettát szedőknek, több E vitaminra van szükségünk.

Az A-vitamin
Az A-vitamin javítja a gyengén látást, a farkas vakságot, és egyéb szempanaszok esetén lehet a pótlására szükség. Növeli a légúti fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, lerövidítheti a betegségek lefolyását. Erősíti a csontokat, gyorsítja a növekedést, egészségesen tartja a hajat, a bőrt, a fogakat és a fogínyt. Külsőleg a kelések és fekélyek kezelésénél hasznos.

Miben található meg?
Tej és tejtermékek, máj, tojás, margarin, zöld és sárga főzelékek és sárga gyümölcsök. Ajánlott napi adagja 50 mg

Érdekesség:
Akik koleszterincsökkentő gyógyszereket vagy készítményeket szednek azoknak az A-vitamin kiegészítése szükségessé válhat.
A-vitamin előanyaga a béta-karotin (sárgarépa, sütőtök, aszalt sárgabarack) ami a bőr és a nyálkahártya épségéhez, regenerálásához szükséges, hiszen a sérült nyálkahártyán a kórokozók könnyebben bejutnak szervezetünkbe.

C-vitamin - aszkorbinsav
Gyógyítja a vérző fogínyt, és meggyorsítja a sebek gyógyulását, csökkenti a vér koleszterin szintjét. Segít megelőzni a vírus és különböző baktériumfertőzéseket és fokozza az immunrendszer működését, védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen, segít a nátha megelőzésében és kezelésében. Megakadályozza a csontritkulás kialakulását. Nagyobb mennyiségben hashajtó hatású.
Miben található meg?
Citrusfélék, bogyós termések, a zöld és leveles főzelékek, káposztafélék, paradicsom, paprika. Ajánlott napi adag: 500 - 1000 mg

Érdekesség:
A saláta, a spenót és a zöldpaprika aszkorbinsav-tartalma több mint felére csökkenhet, kétnapos hűtőszekrényben való tárolás során.
Aki naponta megközelítőleg 1000 mg C-vitamint fogyaszt, annak magnézium kiegészítés javasolt, ezzel megelőzhető a vesekőképződés.

A C-vitamin kísérője a P-vitamin (bioflavonoid). Maximális hatás elérése érdekében a kalcium és magnézium szedése mellett javasolt.

A D- vitamin
A csontképzésen túl összefüggésbe hozható az influenza, és más légúti fertőzések kialakulásával. Fokozza az A-vitamin felszívódását. Hiánya a depresszió tüneteinek kialakulásában játszik szerepet. D-vitamin szükségletünk egy részét a szabad levegőn tartózkodva tudjuk biztosítani, állati illetve növényi eredetű provitaminokból alakul ki a szervezetben. A D2 és a D3-vitamin pedig a máj által előállított dehidrokoleszterinből képződik a bőrben napfény hatására. Mind a provitaminok, mind pedig a gyárilag előállított D vitamin zsírokkal együtt szívódik fel. Ajánlott napi adag: 400 NE (10qg)

Miben található meg?
Tej és tejtermékek, halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac
A B12-vitamin
A normál vérképzéshez fontos, biztosítja sejtjeinkhez a tápanyagok eljutását. A téli ételek mint például a bab, a borsó, a lencse, keményítő tartalmuk miatt jelentős energiaforrást biztosítanak a szervezet számára. A B12-vitamin a gyomorból szívódik fel, a tökéletes hatás elérése érdekében kalciummal együtt ajánlott. Elősegíti a vörösvértestek képződését, így megelőzi a vérszegénységet. Növeli a szervezet energiáját, javítja a koncentráló-, emlékező- és egyensúlyozó képességet. Ajánlott napi adag: 50 - 100 qg.

Miben található meg?
Máj, vese, tojás, tej, sajt, marha és sertéshús.
Érdekesség:
Akik nem fogyasztanak tojást és tejtermékeket azok B12 vitamin pótlására szorulnak.A rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztók számára a B12 vitamin bevitele elengedhetetlen. Nőknek segíthet a menstruáció ideje alatt.

Aktiválja szervezete öngyógyító képességeit gyógyszerek nélkül!
Az Impulser mágneses tér segíthet a szervezetnek a immunrendszer védelmében. A megfelelő frekvencia és mágneses hullám együttesen képes beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait, hiszen egyrészt a aktivizálja a sejteket, másrészt serkenti a hajszálerek keringését.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Címkék: lábizomgörcsöket, regenerálásához, provitaminokból, vérszegénységet, elengedhetetlen, hűtőszekrényben, kialakulásában, megakadályozza, megközelítőleg, energiaforrást, állóképességét, kialakulásával, vörösvértestek, szervezetünkbe, készítményeket, vesekőképződés, fiatalságunkat, megőrizhetjük, hegesedéseket, immunrendszer, fogamzásgátló, lerövidítheti, fertőzésekkel, gyógyszereket, tejtermékeket, csontritkulás, megelőzésében, csontképzésen, nyálkahártyán, káposztafélék, megakadályozz, felszívódását, rendszeresség, szükségletünk, összefüggésbe, biztosítanak, téli időszakban, rendszeresség alapozza, oxidáció miatt, égési sebek, gyengén látást, farkas vakságot, pótlására szükség, légúti fertőzésekkel, betegségek lefolyását, nyálkahártya épségéhez, sérült nyálkahártyán, kórokozók könnyebben, vérző fogínyt, sebek gyógyulását, immunrendszer működését, rákkeltő anyagok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem tudhatod  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png férfi  Fehér virág  Alázat  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png férfi  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kerüld el az evangélium örömén...  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes délutánt kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Png virág  Szép estét  Elköszönt  Örülök, hogy látlak!  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  képre írva  Hazára minden embernek szükség...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Erdőn  Akarat  Akarat  Nem méltó hozzád  Png nő  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Akarat  A sors  Az engedelmesség miért nem vál...  Sokan azt tartják  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Minden harmadik...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  Alázat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat 
Bejegyzés Címkék
téli időszakban, rendszeresség alapozza, oxidáció miatt, égési sebek, gyengén látást, farkas vakságot, pótlására szükség, légúti fertőzésekkel, betegségek lefolyását, nyálkahártya épségéhez, sérült nyálkahártyán, kórokozók könnyebben, vérző fogínyt, sebek gyógyulását, immunrendszer működését, rákkeltő anyagok, nátha megelőzésében, csontritkulás kialakulását, depresszió tüneteinek, szabad levegőn, bőrben napfény, gyárilag előállított, normál vérképzéshez, tápanyagok eljutását, téli ételek, szervezet számára, gyomorból szívódik, tökéletes hatás, vörösvértestek képződését, szervezet energiáját, menstruáció ideje, immunrendszer védelmében, megfelelő frekvencia, szervezet öngyógyító, hajszálerek keringését, lábizomgörcsöket, regenerálásához, provitaminokból, vérszegénységet, elengedhetetlen, hűtőszekrényben, kialakulásában, megakadályozza, megközelítőleg, energiaforrást, állóképességét, kialakulásával, vörösvértestek, szervezetünkbe, készítményeket, vesekőképződés, fiatalságunkat, megőrizhetjük, hegesedéseket, immunrendszer, fogamzásgátló, lerövidítheti, fertőzésekkel, gyógyszereket, tejtermékeket, csontritkulás, megelőzésében, csontképzésen, nyálkahártyán, káposztafélék, megakadályozz, felszívódását, rendszeresség, szükségletünk, összefüggésbe, biztosítanak, gyümölcsöket, nyálkahártya, felgyorsítja, fogyasztanak, provitaminok, mennyiségben, szervezetben, meggyorsítja, aszkorbinsav, kialakulását, kiegészítése, vizelethajtó, szervezetnek, sejtjeinkhez, egyensúlyozó, szempanaszok, egészségesen, vérképzéshez, vitaminokban, bioflavonoid, képességeit, koleszterin, gyógyulását, zöldségeket, fogyasztása, sárgabarack, szükségessé, folyamatait, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1320
  • e Hét: 9965
  • e Hónap: 16337
  • e Év: 67128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.